• Bijzondere Instabike in Zaandam
  • Bijzondere Instabike in Zaandam
  • Bijzondere Instabike in Zaandam

Bijzondere Instabike in Zaandam

Instagrammers fietsten op 1 september langs de schilderijen van Monet

Een groep enthousiaste Zaanse instagrammers en de Stichting Monet in Zaandam organiseerden op 1 september 2013 een fotofietstocht. De 14 kilometer lange fietstocht ging langs de plaatsen waar Monet schilderde tijdens zijn verblijf in Zaandam. Instagrammers, fotografiefanaten en andere geïnteresseerden konden gratis meefietsen. De instabike was een groot succes! Er deden ongeveer 60 mensen mee. Iedereen was razend enthousiast en er staan inmiddels al meer dan 800 foto’s op instagram met de hashtag #instabikemonet..

In de Zaanstreek woont een groep fanatieke instagrammers die onder de naam Instagram075 een instabike organiseerden, oftewel een instagram-fietstocht. Dit deden zij in samenwerking met de Stichting Monet in Zaandam.

De beroemde schilder Claude Monet verbleef in 1871 vier maanden in Zaandam. In die tijd heeft hij maar liefst 25 schilderijen gemaakt van o.a. typisch Zaanse huizen, molens en de Zaan. De instagrammers fietsten langs de plaatsen waar Monet geschilderd heeft. Zo konden de plekken die Monet schilderde op Instagram worden vastgelegd, maar ook alle andere mooie en bijzondere dingen onderweg werden gefotografeerd.

De fietstocht vond plaats op zondag 1 september 2013. Organisatie: https://www.facebook.com/instagram075nl

Deelnemers die op instagram hun foto’s deelden met de hashtag #InstabikeMonet, deden automatisch mee aan een prijsvraag. De maker van de beste foto kon een overnachting voor 2 personen in het ‘Zaan Inn Hotel’ in Zaandam winnen, inclusief het gebruik van huurfietsen. De tweede prijs was een dinerbon van restaurant ‘Eten bij de buurman’ t.w.v. € 50. De derde prijs het boek ‘1871, Monet Zaandam’. De winnende foto’s en de fietsroute zullen geplaatst worden in het volgende boek van Kijk Zaans.

Een gedeelte (125 stuks) van de foto’s van deze Instabike zijn hier te zien:

[instapress tag=”InstabikeMonet” piccount=”125″ size=”160″ effect=”2″]