• Eerste InstafoodWalk
  • Eerste InstafoodWalk
  • Eerste InstafoodWalk

Eerste InstafoodWalk

INSTAFOODWALK

Op 29 september organiseerde Ravanello Food & Concepts in samenwerking met Instawalk.nl en MOTI CAFE een Instawalk langs verschillende eet- concepten in Breda. 

De tocht begon bij het MOTI museum en  eindigende in het MOTI CAFE waar het nieuwe concept gepresenteerd zal werd. De Instafoodwalk was een groot succes, mede door het lekkere weer waren de bijna vier uur die de walk uiteindelijk geduurd erg aangenaam te noemen. We zijn erg goed verwend door de ondernemers die vertelden over de onderneming en de te proeven gerechten. Deze eerste Instafoodwalk is zeker voor herhaling vatbaar en zal een uitrol krijgen in andere steden. 

Laura Maat heeft voor ons het onderstaande verslag geschreven. 
 
Op 29 september organiseerde Ravanello Food & Concepts in samenwerking met Instawalk.nl en MOTI CAFÉ een Instawalk langs verschillende eet- concepten in Breda. Zowel restaurants als winkels werden bezocht, waar de deelnemers van de tour foto’s maakten met hun mobiele telefoon. De gemaakte foto’s zijn via de app instagram gedeeld met de hashtag #ifw076.

YIRGA

Yirga, een espressobar in de Sint Annastraat, pas drie maanden geopend, maar nu al een vaste spot voor veel koffieliefhebbers in Breda en omstreken. De koffiebonen die eigenaar Ward Boogert voor zijn koffie gebruikt worden gebrand bij Normo, een geroemde koffiebar in Antwerpen. Ward laat de deelnemers kennis maken met Slowcoffee. De versgemalen bonen worden overgoten met heet water, waarna het water langzaam door het koffiemaalsel druppelt. Alle spannende en frisse smaken van de koffie komen zo naar boven. Ward heeft zelf een installatie in elkaar geknutseld waarin drie filterdragers naast elkaar gebruikt kunnen worden. Zo is de slowcoffee toch niet zo heel ‘slow’ en is er genoeg tijd om naar de volgende locatie te bewegen.

FROZZ

Frozz is gebasseerd op een populair Amerikaans concept ‘Frozen Yoghurt’. Frozz serveert 100% natuurlijke ijsjes op basis van Nederlandse bevroren yoghurt (met een klein beetje suiker tegen de anders iets te zure smaak). Om het bakje yoghurt meer kleur te geven is er keuze uit verschillende toppings. Achter de balie staan bakken met onder andere vers fruit, koekjes en chocolade. De deelnemers verzamelen zich voor het glas om foto’s te schieten, wanneer de eigenaar, Robert Hulst, kleine cupjes yoghurt versiert met blauwe bessen en stukjes chocolade. Robert vertelt dat Frozz in de winter ook gewoon geopend is. Hij serveert dan Belgische wafels, warme pannenkoeken of een bakje frozen yoghurt afgemaakt met een warme bessen compôte.

INSPIRE

De derde locatie is Inspire Coffee Company. Een franchise onderneming van de alombekende Coffee Company met locaties door heel Nederland. De inrichting van Inspire voelt huiselijk, mede door de grote banken waarin plaatsgenomen kan worden. Wederom wordt hier koffie geschonken van bonen die gebrand zijn in Antwerpen, Caffenation dit keer. De barista’s zetten de koffie die geproefd gaat worden met een Bunn Brewer. Met dit apparaat is het mogelijk om een grote hoeveelheid filterkoffie te zetten, waarvan de smaak optimaal is. Er worden twee verschillende soorten koffie gezet, die beiden sterk in smaak verschillen. De deelnemers discussiëren onderling welke smaken zij in de koffies herkennen.

WE LOVE CHOCOLAT

We love Chocolat, een klein winkeltje aan de Lange Brugstraat, die ondanks het TL licht toch knus aandoet. De eigenaresse, Johanna Bemboom, vertelt enthousiast over de verschillende soorten kwaliteit chocolade die ze iedere week zelf uit België selecteert en ophaalt. Ze laat een driehoge etagere met verschillende bonbons rondgaan, die gretig aftrek vindt bij de deelnemers. Ook aan de kinderen die tijdens de tour meelopen is gedacht, Johanna haalt een zakje met chocolade gegoten in de vorm van Nijntje tevoorschijn. Wanneer iedere etage van de etagere is leeggeten en de deelnemers de volgende locatie op gaan zoeken worden ze teruggeroepen. Voor iedere deelnemer staat er een zakje met twee bonbons klaar, om thuis na te genieten.

FREZZO

Onderweg naar de vijfde locaties zijn de meeste zakjes met bonbons al opengebroken. De deuren bij Frezzo worden net geopend. Bij deze ijssalon wordt er iedere dag vers ijs bereid. Toevallig staat er deze ochtend ook yoghurtijs op de planning, die later wordt overgoten met kersen. De kinderen mogen helpen het ijs af te maken. Wanneer ze klaar zijn wordt de grote bak ijs op tafel gezet en mag iedere deelnemer zelf een bolletje scheppen. De eigenaar, Kees Arends, laat ondertussen zien met welke ingredienten hij het ijs bereidt. Inmiddels zitten de stopcontacten in de ijssalon vol met laders van de eerste telefoons die uit dreigen te vallen door de vele foto’s die gemaakt worden.

HEMELS

De tour wordt voortgezet naar het pas geopende ‘Hemels’ aan de Wilhelminastraat. Een zaak met een uniek en uitgebreid koffie – lunch – borrel concept. Iedere deelnemer krijgt een drankje en verplaatst zich al snel naar het zonovergoten terras aan de achterzijde van het restaurant. Naast het drankje worden er grote stukken huisgemaakte cheesecake voorgeschoteld. De telefoons worden nog even snel van stroom voorzien, voordat de tour wordt vervolgd naar de Boschstraat.

DAMES PELLENS

Dames Pellens , de plek waar je naartoe moet voor een goed glas wijn. Niet het eten wat ze serveren komt hier op de eerste plaats, maar de oneindige keus in glazen wijn. De Eigenaar, Johan de Brouwer, zet ons bij binnenkomst een amuse van zalm voor om daarna gelijk verder te gaan met het belangrijkste : de wijn. Johan schenkt een witte wijn in voor iedere deelnemer die, naar zijn eigen zeggen, perfect aansluit op de amuse.

BEYERD

Van een glas wijn naar een goedgevuld glas bier. Naast het wijncafé bevindt zich het biercafé De Beyerd. Een internationaal bekend café, waar ook bieren uit eigen brouwerij geschonken worden. De deelnemers worden vanuit het café meegenomen naar de brouwerij, waar in grote lijnen het brouwproces wordt uitgelegd. Het bier dat geserveerd wordt aan de deelnemers komt uiteraard uit eigen brouwerij.

MOTO CAFE

De laatste locatie van de tour. Officieel is het MOTI CAFÉ wat zich bevindt in het MOTI Museum nog niet geopend, maar de deelnemers krijgen een voorproefje van de Italiaanse pomodoro soep die op het menu staat. Het cafe is opgezet door Ralph Geerts, eigenaar van Ravanello Food & Concepts en opent zijn deuren op 1 oktober. Bezoekers van het museum kunnen hier een lunch nuttigen met onder andere brood van het Vlaamsch Broodhuys. Het café is niet alleen geopend voor museumbezoekers, iedereen is welkom. Achterin de ruimte staat een grote werktafel die ingericht is als werkplek voor studenten.

 

Nieuwe ontdekkingen in Breda en goedgevulde buiken. Deze INSTA FOOD WALK was een groot succes. Alle locaties die de deuren voor de deelnemers openstelden: hartelijk bedankt!

Een gedeelte van de gemaakte foto’s:

 [instapress tag=”ifw076″ piccount=”125″ size=”110″ effect=”0″]