• Instawalk in Leiden groot succes
  • Instawalk in Leiden groot succes
  • Instawalk in Leiden groot succes
  • Instawalk in Leiden groot succes

Instawalk in Leiden groot succes

Afgelopen zondag 12 april was het een prachtige dag voor de Instawalk in Leiden. Met 70 deelnemers was de opkomst ongekend groot en zij genoten dan ook volop van het prachtige weer. 

De Instawalk startte bij op een opvallende historische plaats, De Burcht (Voor achtergrond informatie kun je de pagina op Wikipedia raadplegen). Na voorzien te zijn van een kopje koffie en thee werd er verteld over het woonproject Skyline Leiden en waarom Portaal wonen deze Instawalk geïnitieerd had. Maarten Walraven van Instawalk.nl nam daarna het woord en gaf uitleg over de Instawalk, Instagram en de drie fotowedstrijden die bij de Instawalk hoorden. “Klein Leiden, “Architectonisch Leiden” en “Skyline Leiden”. De deelnemers gingen tijdens de wandeling aan de slag en creëerden mooie en creatieve foto’s. De stemming zat er goed in en tijdens de wandeling ontstond er zelfs een fotoshoot met één van de vrouwelijke deelnemers.
De stadsgids leidde het gezelschap door historisch Leiden waarna we overstaken naar Nieuw Leyden. Een bijzonder woonproject van Portaal waar bewoners mede de architectuur van de woningen hebben kunnen bepalen. Na deze bijzonder woonwijk in beeld gebracht te hebben zocht de groep de lift of trap om vanuit het gebouw “Next” mooie skyline foto van Leiden te kunnen maken. Op redelijke hoogte had men een prachtig uitzicht.

Na de Skyline foto’s ging ieder weer zijn weg en werd het tot maandagavond in spanning afwachten op de uitslag van de fotowedstrijd. Het was voor de jury een lastige keuze om vooral in de categorieën “Klein Leiden” en “Architectuur” 2 x 3 winnaars te kiezen. De winnende foto’s zijn zichtbaar op het Instagram account van Skyline_Leiden. Foto’s van de Instawalk zijn op Instagram te zien onder #instawalkleiden en #skylineleiden

 

 

Klein Leiden foto door: marcyives