• Instawalk Nijmegen
  • Instawalk Nijmegen
  • Instawalk Nijmegen

Instawalk Nijmegen

De organisatie van InstaWalk024 had een mooi programma opgezet om er op 25 oktober een bijzondere meeting van te maken.

De eerste Instawalk van Nijmegen moest haast wel een succes worden. En dat was  het ook!

Instawalk024 Dagprogramma 25 oktober 2014 zag er als volgt uit:

11.30 uur Verzamelen – locatie volgt nog

12.00 uur start Bruggenloop ‘Van Snelbinder tot Oversteek’

14.00 uur Speedcourse ‘Architectuurfotografie’

15.00 uur Ontdekkingsreis door het oude Honig-fabriekspand

17.00 uur Afsluiting
Het officiële persbericht:

INSTAGRAMERS NIJMEGEN MAKEN ZICH OP VOOR DE EERSTE INSTAWALK024

In navolging van diverse steden wereldwijd, vindt op zaterdag 25 oktober aanstaande de eerste officiële Instawalk van Nijmegen plaats onder de naam InstaWalk024 #komoverdebrug.

InstaWalk-fotomeetings zijn de laatste tijd erg populair en worden regelmatig georganiseerd over de hele wereld.

Marga Verweijen, initiatiefneemster van InstaWalk024, kwam op het idee om deze walk te organiseren na het bezoeken van een InstaWalk in Rotterdam (InstaWalk010). Zij was onder de indruk van de goede organisatie en zo ontstond het idee om dit ook in Nijmegen gaan organiseren, samen met Josefina Ververda en Lotje van Bernebeek.

Een InstaWalk is een laagdrempelige bijeenkomst voor Instagramgebruikers. Zij delen dezelfde passie: fotograferen, welke daarna gedeeld worden via de instagram-app via de mobiele telefoon. Tijdens deze meeting wordt er een wandeling gemaakt door een stad, terwijl men ondertussen foto’s maakt.

Voor zaterdag 25 oktober is een afwisselend programma samengesteld. Verzamelpunt is Hotel Mercure waar deelnemers namens VVV Rijk van Nijmegen (RBT KAN) ontvangen worden met koffie en Thee. Vandaar uit start de bruggenloop ‚Van Snelbinder tot Oversteek’. Die laatste brug heeft recent de Nationale Staalprijs 2014 ontvangen. Tijdens de twee uur durende wandeling is er ruim tijd voor het vastleggen van dit prachtige stukje architectuur.

Na de pauze volgt de ‘speedcourse Architectuurfotografie’ van de bekende Nijmeegse architectuurfotografe Thea van den Heuvel. Met de opgedane fototips start daarna de ontdekkingsreis over het fotogenieke Honig-fabrieksterrein. Voor de deelnemers is er verder een leuke actie i.s.m. Foto Verweij: 10 afdrukken of een uitvergroting gratis.

Meedoen aan InstaWalk024 is kosteloos, maar deelnemers dienen zich wel aan te melden via de Facebookpagina van InstaWalk024. Hier vindt men ook alle overige informatie over de eerste Nijmeegse InstaWalk024.

 

Onderstaand een overzicht van foto’s met de Instawalk hashtag #komoverdebrug