• Instawalk tijdens BredaPhoto
  • Instawalk tijdens BredaPhoto
  • Instawalk tijdens BredaPhoto

Instawalk tijdens BredaPhoto

Op 28 september en 12 oktober werden de Instawalks binnen het BredaPhoto evenement georganiseerd. Tijdens deze mooie zonnige herfstdagen liepen we met twee groepen door het Bredase stadscentrum en trokken we lang locaties die velen nog niet bekend waren.

De start met koffie, thee en limonade was bij de nieuwe flexwerkplek Hub 88 aan de Boschstraat 88. Daar werden we hartelijk ontvangen en gaf Maarten Walraven namens Instawalk.nl een toelichting op de Instawalk en fotowedstrijd. De Instawalk was bijzonder. We hadden we deze keer Allard Timmermans als professioneel fotograaf uitgenodigd om vanuit zijn expertise vragen van deelnemers te beantwoorden met tips en adviezen. Deze edities vielen ook op door de deelname van een groot aantal kinderen. Elkaar lopend, springend, steppend, fotograferend,  en filmpjes makend gaven zij hun eigen invulling aan de Instawalk. Het was mooi om te zien dat de kinderen de smartphone ook creatief gebruiken.

Vanaf Hub 88 trokken we naar de Merkxtuin en het Begijnhof, binnenstedelijke rust die bij vele deelnemers indruk maakte. Via de Sint Annastraat met haar leuke conceptstores (Biogonisch, West goods en Yirga) liepen we naar Noos31. Hier kregen we uitleg van Ricky Florack over haar foto-expositie. Via de Stadsgalerij (informatiecentrum van BredaPhoto) kwamen we uit bij de grote BredaPhoto openlucht tentoonstelling. Na het zien en fotograferen van de grote beelden kwamen we bij de eindbestemming aan Club Solo. We werden door Thomas Bakker hartelijk ontvangen en hij vertelde over het ontstaan van Club Solo. Zowel boven als beneden zagen we indrukwekkende foto’s en werd er ook goed van het mooie barretje gebruik gemaakt. Buiten arriveerde Ralph Geerts met verse soep van De Soepkliniek. De soep, het zonnetje een biertje en vooral de enthousiaste reacties van de deelnemers maakten het tot een bijzondere en zeer geslaagde serie van Instawalks.

Alle deelnemers die van heinde en verre (Den Bosch, Eindhoven, Haarlem, Almere, Rotterdam en natuurlijk Breda) meeliepen bedankt voor de deelname en graag tot een volgende Instawalk. De winnaars van de fotowedstrijd zullen volgend weekend bekend gemaakt worden op deze website en op Facebook.

Dank aan de sponsors & partners: Hub88 (locatie),  De Soepkliniek (Best soup in town en wedstrijdsponsor), Club Solo (locatie), Noos31 (lokatie), WestGoods (Locatie), Biogonisch (Locatie), Stadsgallerij (Locatie), Yirga (Locatie), Drukkerij Breda (sponsor in posters en flyers), Herinneringen op Linnen (Wedstrijdsponsor), BredaPhoto (support).

Concept & organisatie door Maarten Walraven (Brandyard).

Een gedeelte van de gemaakte foto’s ziet u hieronder.