• Instawalk ViaBreda naar Europa
  • Instawalk ViaBreda naar Europa
  • Instawalk ViaBreda naar Europa
  • Instawalk ViaBreda naar Europa

Instawalk ViaBreda naar Europa

Zondag 11 mei werd de tweede ViaBreda Instawalk georganiseerd. Vooraf hadden zich ruim 60 deelnemers aangemeld. De stormachtige voorjaarsregen bracht uiteindelijk ruim 30 deelnemers ter been. Na een korte introductie in het informatiecentrum van loket ViaBreda trok de groep onder begeleiding van 3 stadsgidsen richting de nieuwe Trambrug. Onderweg werden de ontwikkelingen van het nieuwe Breda CS toegelicht en vonden de eerste foto’s haar weg richting Instagram. Een korte stop bij de verhoogde Trambrug gaf ruimte aan het deelnemers veld om van een lang lint weer tot een groep te kunnen komen. Er werd verteld over de haven, aanlegsteigers en de gecreëerde doorgang voor grotere plezierboten. De regen trok weg en de winds stak meer de kop op. Vooral op de open vlakten aan het water kreeg de groep de wind van voren. Het leverde mooie foto’s op van het ruwe havengebied en de grauwe lucht. De deelnemers hadden duidelijk geen moeite met het weer en fotografeerden het “urban” gebied richting Belcrum Beach. 

Binnen bij Belcrum Beach werd een mooie uitleg gegeven over het Bredase strandpaviljoen met aangrenzend opgespoten strand. Een project gefaciliteerd door vrijwilligers, donaties en waar men vooral kiest is voor duurzame oplossingen en toepassingen. Na een lekker hapje en drankje in dit gezellige paviljoen trokken we richting Speelhuislaan. De gidsen wisten mooie achtergrondverhalen te vertellen over dit gebied met het historische “Speelhuis” als mooie anekdote. 

Via de Speelhuislaan langs de Belcrum-zijde naar de stationstrap die met haar 71 treden de groep tot recht boven het spoor bracht. Bovenop deze trap kon men het imposante Stationsproject goed waarnemen. De oude stationshal lag als een kruimel aan het nieuwe station. De trap af en terug aangekomen bij het loket ViaBreda werden liefhebbers opgewarmd met een jonge jenever. Een gezellige napraat en de zeer informatieve en geslaagde ViaBreda Instawalk zat er weer op. 

De interesse op deze Instawalk was opmerkelijk te noemen door de aanwezigheid van delegaties van de VVD en D66, een  journalist van BN/DeStem en een Fotograaf van “Europa om de hoek”.

Een gedeelte van de gemaakte foto’s kunt u onderaan deze pagina zien. Voor een overzicht van alle foto’s kunt u op de Pinterestpagina van ViaBreda terecht (link). U kunt hier ook foto’s liken en daarmee een voorkeur uitbrengen tbv de foto-wedstrijd.

In de etalage van loket ViaBreda aan Willemstraat 5 te Breda zal een selectie van de foto’s geëtaleerd worden. 

Centraal Station Breda

Centraal Station Breda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BN/DeStem artikel Instawalk

BN/DeStem artikel Instawalk

[instapress tag=”viabredaEU” piccount=”40″ size=”160″ effect=”0″]